Google+

România trece la ora exactă de iarnă

Written by on 2015/10/22/ in Prognoza METEO - Comments Off
vremea meteo 2015

Romania trece la ora exactă de iarna in noaptea de 24 spre 25 octombrie 2015, când ora 4:00 devine ora 3:00.

Orarul specific sezonului rece va fi se va mentine pana pe data de 27 martie 2016, cand se revine la ora exacta de vara.

Odata cu trecerea la ora exacta oficiala de iarna, duminica, 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lunga zi a anului 2015.

Trecerea la ora de iarna 2014 nu modifica mersul trenurilor în vigoare. Este bine sa stiti ca PC-urile, laptopurile si smartphone-urile trec in mod automat la ora exactă de iarna.

Cum va fi vremea în această iarnă

Iarna acestui an va fi mai calda, iar cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de norme, a declarat pentru ProTv directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Stim despre iarna acestui an ca va fi mai calda, ca vor fi cantitati de precipitatii apropiate de norme. Vor fi si viscole, dar ne asteptam cu o probabilitate de 80% sa nu avem patru viscole pe luna pentru ca, fiind o iarna mai calda, o mare parte din precipitatii vor fi sub forma de ploaie. Acestea sunt posibilitatile stiintifice in momentul de fata. Dumneavoastra, veniti de la presa si intrebati daca ninge in noaptea de Craciun… Este o prostie, pentru ca nimeni nu poate sa spuna cu trei luni inainte daca va ninge sau nu in noaptea de Craciun“, a spus Sandu.

Acesta a explicat ca prognoza vremii în Romania pe trei sau sase luni poate sa arate ca vor fi cantitati apropiate de norme, insa este posibil ca acestea sa fie intr-o singura zi.

Avem statistici ca acolo unde a inceput desertificarea, in partea de sud, se intampla sistematic de 10 ani ca aceste precipitatii sa vina intr-o singura zi. O zi din luna pot fi cantitati de 60 de litri pe metru patrat si restul perioadei fara precipitatii. Degeaba prognoza pe trei luni sau pe sase luni iti spune ca sunt cantitati apropiate de norma, pentru ca este posibil acestea sa fie intr-o singura zi. Nu este vorba ca cineva nu vrea sa dea informatia stiintifica, dar este prematur sa faci prognoze detaliate pe un interval de trei sau sase luni“, a explicat seful ANM.

Comments are closed.