Google+

UPDATE Zăpezi în România

Written by on 2013/11/23/ in Alerte Meteo - Comments Off
iarna

Intervalul : 25 noiembrie, ora 04 – 25 noiembrie, ora 22
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : ninsori şi intensificări ale vântului
Mesaj : INFORMAREA METEOROLOGICĂ EMISĂ ÎN DATA DE 24 NOIMEBRIE, ORA 12, ÎŞI MENŢINE VALABILITATEA ŞI SE ACTUALIZEAZĂ PRIN URMĂTORUL MESAJ:

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
În intervalul menţionat în zona montană, iar în a doua parte a zilei de luni şi în Maramureş, nordul Crişanei şi al Moldovei şi local în Transilvania, vor predomina ninsorile. În aceste zone cantităţile de apă vor cumula pe arii restrânse 15…20 l/mp şi izolat vor depăşi 30 l/mp. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70…80 km/h, la munte şi trecător în nordul Moldovei, unde ninsoarea va fi viscolită. (ANM)

Iarna a speriat deja autorităţile! Temperaturile vor scădea brusc şi cu 10 grade, iar jumătate de ţară va fi acoperită de zăpadă. La sediul Ministerului de Interne a fost convocat deja comandamentul de iarnă. Autorităţile numără bolnavii şi gravidele din zonele care vor fi acoperite de zăpadă.

Vremea se răceşte brusc cu până la 10 grade.

Luni, temperaturile minime vor ajunge până la -3 grade, în Bucureşti, iar în depresiuni până la -10 grade, pe timpul nopţii.

Aşa că, şoferii pot schimba deja cauciurile de vară, cu cele pentru iarnă. Au toate motivele să o facă, mai ales că pentru multe drumuri naţionale din ţară nu s-au încheiat până acum contracte de deszăpezire. Ministrul de Interne, Radu Stroe, spune că stăm bine doar la capitolul “provizii de material antiderapant” – adică nisip şi sare.

Secretarul de Stat, Raed Arafat, le-a spus prefecţilor să afle de pe acum unde sunt pacienţi care fac dializă sau femeile care urmează să nască. Arafat spune că este indicat ca persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale să fie scoase din timp din zonele în care sunt aşteptate căderi masive de zăpadă. (Antena1)

Comments are closed.