Google+

Prognoza METEO în România pentru toamna anului 2013

Written by on 2013/08/21/ in Prognoza METEO - Comments Off
noiembrie

Meteorologii anticipează o perioadă caldă de toamnă în România, temperaturile scăzute, specifice iernii, urmând să fie prezente în ultima decadă a lunii noiembrie 2013.

Astfel, în luna septembrie, temperaturile vor fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor României, cu maxime pe parcursul zilei de 28…30 de grade în prima parte, ce vor coborî până la 18..20 de grade în ultimele zile ale lunii. Excepţie va face sud-estul ţării, unde valorile termice vor depăşi mediile înregistrate în ultimii ani. Cantităţile lunare de precipitaţii, acestea vor avea o tendinţă de uşor deficit în majoritatea regiunilor faţă de media lunară, de 45.5 litri/mp.

Luna octombrie 2013 va fi caracterizată de valori termice medii apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sudul şi sud-estul României, unde se vor întâlni temperaturi peste mediile multianuale. Astfel, în sudul ţării vor fi în jur de 12 grade, iar în sud-estul ţării vor fi în jur de 14 grade Celsius. Potrivit meteorologilor, cel mai frig va fi în nordul României – în jur de 6-8 grade, iar în restul regiunilor temperaturile vor fi de 10 grade. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de scădere în cea mai mare parte a ţării, excepţie făcând regiunile sud-estice, unde vor fi apropiate de normalul perioadei. În sud-estul ţării vor cădea precipitaţii de 40 de litri pe metru pătrat, în nord-vestul şi vestul ţării în jur de 80 de litri pe metru pătrat, iar în celelalte regiuni vor cădea în jur de 40-60 de litri pe metru patrat.

În luna noiembrie 2013, temperaturile medii anticipate sunt de 15 grade în primele zile, urmând să scadă până la 6 grade Celsius în ultima parte a acestei luni.

Comments are closed.