Google+

Prognoza METEO pentru România | 27-30 mai

Written by on 2013/05/26/ in Prognoza METEO - Comments Off
conditii meteo ora exacta

Prognoza meteo pentru România indică o instabilitate ce se va menţine şi în prima parte a săptămânii.

Astfel, luni, 27 mai, vremea va fi răcoroasă în zonele de vest, centru şi nord ale României, unde va ploua. În celelalte regiuni ploile se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade Celsius, iar cele minime între 5 și 15 grade, ușor mai coborâte în depresiuni.

Marţi, 28 mai 2013, vremea se va încălzi în aproape toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade Celsius. În nordul și nord-vestul țării vor fi condiţii de ploaie. În restul teritoriului, ploile se vor semnala în mod izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de munte.

Miercuri, 29 mai, maximele vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi, în general slabe, local în regiunile vestice și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și local în sud și est.

Şi joi, 30 mai, vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări accentuate în jumătatea de vest a României unde, mai ales ziua, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 19 grade în Dealurile de Vest până la 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 8 și 18 grade. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii din ce în ce mai extinse după-amiaza și noaptea. Vor fi condiții de grindină, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate, îndeosebi în zona de munte.

Comments are closed.