Google+

Prognoza METEO pentru vara anului 2013

Written by on 2013/04/28/ in Prognoza METEO - 2 Comments
mamaia-3

Prognoza meteo pentru lunile mai, iunie, iulie şi august 2013 indică temperaturi mari şi şanse de precipitaţii mai ridicate în prima parte a sezonului estival.

Astfel, vremea în România în luna mai 2013 va fi mai rece decât în alţi ani, cu o medie lunară a temperaturilor de aproximativ 14 grade Celsius, la nivelul întregii ţări. Doar în zona Transilvania valorile temperaturilor se vor încadra în regimul termic normal pentru luna mai.  Ploile vor fi prezente în mod constant, excepţie urmând să facă Muntenia şi zona de Litoral (judeţele Tulcea şi Constanţa), unde cantităţile de apă se vor încadra în valoarea de 76 litri/mp.

Luna iunie 2013 va fi normală din punctul de vedere al regimului termic, cu temperaturi de aproximativ 30 de grade pe parcursul după-amiezilor. Ploile vor fi mult mai rare decât în mai.

Luna iulie 2013 va fi caracterizată de precipitaţii foarte rare, în toate regiunile României. Totodată, temperaturile din acest interval vor depăşi valorile din ultimii ani, urmând să fie mai cald ca de obicei în zonele de sud, sud-est şi vest ale ţării.

În luna august sunt aşteptate temperaturi foarte ridicate, ce vor ajunge după-amiezile la 38…40 de grade Celsius, iar şansele de precipitaţii vor fi reduse.

2 Comments on "Prognoza METEO pentru vara anului 2013"

 1. Florin 2013/07/11/ at 08:06 ·

  Ca de obicei varza..
  Totusi eu ma iau dupa voi.
  Daca ziceti ca urmeaza o iarna crunta e clar ca nu trebuie sa imi fac griji.
  Daca urmeaza o vara secetoasa si caniculara, e clar ca va fi racoare si va ploua.
  E iulie si pana pe 22 se stie ca abia daca vom avea maxime de 30 de grade (mult mai rece decat trebuia) , nu a fost o zi de canicula, ploii de ne am saturat=> meteorologii lu peste.
  Dati-i afara pe to(n)ti!!

 2. Mihai 2013/07/11/ at 08:08 ·

  Astia nu sunt in stare de nimic.
  Si eu daca dadeam in ghici , nimeream mai bine.
  NE MINTIM CA LA METEO..avea dreptate Andra

Comments are now closed for this article.