Google+

Vremea în România în lunile mai – iunie 2013

Written by on 2013/04/24/ in Prognoza METEO - Comments Off
primavara

Vremea în România în luna mai 2013 va fi caldă, dar nu caniculară, cu precipitaţii sub formă de ploaie destul de frecvente.

Centrul European pentru Prognoze pe Durată Medie menţionează că temperaturile medii în luna mai 2013 vor prezenta valori sub valorile medii climatologice (de 14.4 grade Celsius) în majoritatea regiunilor României. Excepţie va face sud-estul şi sudul  României, unde local valorile termice pot fi apropiate de mediile lunare. Cantitatile de precipitaţii pot înregistra valori peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, de 75.7 litri/mp. Local în sud-estul, sudul şi vestul României precipitaţiile lunare sunb formă de ploaie vor fi în limite apropiate de normele climatologice.

Pentru luna iunie 2013, meteorologii anticipează o vreme caldă şi secetoasă.

Specialiştii de la Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF), afirmă că temperaturile medii în luna iunie ale aerului se vor situa în general în limite apropiate de mediile climatologice (de 17.5 grade Celsius), în cea mai mare parte a României. În ceea ce priveşte cantitatile de precipitaţii, acestea se pot situa sub normele climatologice în vestul, sud-estul, sudul şi estul României, iar în restul teritoriului pot înregistra în general valori apropiate de mediile lunare. Media multianuală lunară de precipitaţii în România, sub formă de ploaie, calculată pentru luna iunie, este de 89.2 litri/mp.

Comments are closed.