Google+

Vremea face ravagii în Europa | METEO

Written by on 2012/12/21/ in Weather forecast - Comments Off
furtuna zapada

Autorităţile din Bulgaria au declarat stare de urgenţă în estul ţării (districtul Şumen şi cea mai mare parte din Varna), în urma ninsorilor şi a furtunilor puternice din ultimele zile. Cu toate că nu mai ninge, multe drumuri rămân închise din cauza nămeţilor. Este închisă autostrada între Şumen şi Varna şi autostrada Sofia-Burgas, între localităţile Karnobat şi Burgas.

Circulaţia camioanelor de peste 3,5 tone continuă să fie interzisă pe teritoriul tuturor districtelor din estul ţării vecine. Aceasta pentru că, din cauza vremii zeci de camioane au rămas blocate în trafic. Mai mult, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, autorităţile bulgare interzic intrarea pe teritoriul Bulgariei, dinspre România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, a tuturor categoriilor de vehicule.

Totodată, 30 de localităţi din ţara vecină au rămas fără energie electrică, iar zeci de şcoli au fost închise.

BG: Ще бъде студено, с минимални температури минус 10°, минус 12° и максимални – около минус 5° – минус 7°.

În Rusia, 56 de oameni au murit din cauza temperaturilor extreme. În ultimele 24 de ore, 153 de persoane au fost victimele gerului, 58 dintre ele fiind transportate la spital.

Începând cu mijlocul lunii decembrie, temperaturile au coborât sub minus 20 de grade Celsius la Moscova şi aproape de minus 50 de grade în unele regiuni din Siberia.

Alerte de cod galben de ninsoare sunt în Germania, Italia, Finlanda, Olanda, Slovacia şi Rusia.

Comments are closed.