Google+

Staţiuni de ski în Bulgaria: Bansko, Pamporovo şi Borovets

Written by on 2012/10/12/ in Info schi - 1 Comment
ski

Cele mai reprezentative resorturi de schi din Bulgaria sunt Bansko, Borovets si Pamporovo. Ele sunt preferate de turiştii români şi străini pentru raportul optim condiţii/preţ. Agenţiile de turism oferă cazare cu demipensiune la preţuri începând cu 23 euro/persoană/zi.

Bansko

Bansko este situată la poalele Munţilor Pirin şi a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani. Aici sunt 65 de kilometri de pârtie şi peste 100 de hoteluri, cabane şi pensiuni, ce sunt pline de turişti din decembrie şi până în luna mai. În staţiune se investeşte continuu în amenajarea pârtiilor şi instalaţiilor pe cablu, dar şi în dezvoltarea şcolilor de schi (aproximativ 150 monitori). În Bansko există o pârtie de 650 metri ce este dotată cu o nocturnă modernă, dar şi 50 de de tunuri de zăpadă ce pot fi folosite atunci când situaţia o impune. Teleschiul are o lungime de 7 kilometri şi poate deservi 2400 de persoane pe oră.

Pamporovo

Pamporovo (260 kilometri de Sofia) “perla staţiunilor montane din Bulgaria” este cea mai însorită locaţie de ski din ţara vecină, situată la o altitudine de 1650 metri în Muntii Radopi. Este o destinaţie ideală pentru cei care iubesc sporturile de iarna şi doresc o staţiune liniştită din punct de vedere al condiţiilor meteo. Pamporova dispune de pârtii cu diferite grade de dificultate, fiind recomandată atât pentru începatori cât şi pentru experţi. Sezonul de schi începe  la mijlocul lunii decembrie şi durează până în aprilie, iar temperatura medie este în jur de  -3°C. Schiorii avansaţi au la dispoziţie aici şi pârtii de slalom uriaş. Turiştii se pot bucura în Pamporova de condiţii excelente de recreere şi de practicare a sporturilor de iarna (schi alpin, snowboard, patinaj, saniuş), la preţuri rezonabile.

Borovets

Borovets (aflată la 72 kilometri de capitala Sofia) este situată la o altitudine de 1300 metri pe muntele Rila, al cărui vârf,  Mousala (cel mai înalt din Balcani), depăşeşte 2900 metri. Borovets este cea mai veche staţiune de schi din Bulgaria, istoria ei începând în anul 1896 şi oferă conditii excelente de schi din noiembrie şi până în luna mai. Staţiunea este recomandată atât schiorilor avansaţi cât şi începătorilor. Se adresează totodată pasionaţilor de biatlon, de sărituri cu schiurile sau de snowboard. Pârtia de ski alpin are o lungime de 40 kilometri şi capacitate de transport prin cablu de 4200 persoane pe oră.

Spune-mi pe ce partii te dai, si iti spun ce echipament iti trebuie. Intra pe Wintermag.ro

One Comment on "Staţiuni de ski în Bulgaria: Bansko, Pamporovo şi Borovets"

  1. ski bansko 2012/11/01/ at 16:10 ·

    Dintre cele trei statiuni as alege cu siguranta Bansko.

Comments are now closed for this article.